Mat ombord

Karin har tagit på sig rollen som kock ombord. Det betyder också att en hel del mat ska tas med och gärna tillagas innan avgång. Det är superviktigt att inte hamna i ett tillstånd med lågt blodsockernär man ska ta snabba beslut och orka med en stökig sjö. Ibland måste man få krubb snabbt och utan för mycket krångel med tillagning! En hel del maträtter är förberedda innan avgång och kommer tas med i fryst skick. Vi har valt att använda 1,5 liters mjölkförpackningar som fylls med en komplett måltid. Vi tror att det räcker för två stora män och två lite mindre kvinnor. (Vi får se om det är en bra ranson;-).
Vi kommer äta två rejäla lagade mål om dagen under överfarten på Nordsjön. Jag har också försökt att tänka lite på GI, dvs gärna prioritera långsamma kolhydrater så att vi inte blir snabbt hungriga igen och också lägga med lämpliga grönsaker som passar att koka med till exempel rotgrönsaker.
Exempel på rätter vi tar med:
Burgundisk köttgryta med morötter steklök och råris
Chili con carne
Kycklinggryta med curry och råris
Köttfärssås och spagetti
Vegetarisk lasagne med fetaost och bladspenat
Chicken tai
Fiskgryta
Fläskfile´gryta med purjo, persilja och torkade aprikoser
Sjömansbiff på farmors vis (med kålrötter tillsammans med lök och potatis och kött+ öl förstås!!)